Tükendi
Stok AlarmıDünyadaki iktisadî yaklaşımları ekoloji ile uyumu açısından ele alarak irdeleyen Ekolojik İktisatta Kalkınma Sorunu, 1970’lerden günümüze kalkınma konusundaki görüşleri karşılaştırmalı olarak ele alıyor, eleştiriyor ve derinlemesine analiz ederek bir senteze varmaya çalışıyor. Bunu yaparken ekolojik iktisadın ‘büyümeme’ (degrowth) gibi kavramlarını yeniden ele alıyor ve tanımlarını sorguluyor. Kitapta özellikle doğa kavramının kalkınma iktisadı yaklaşımlarında yer edinememesi, canlı ve döngüsel bir varlık olarak yer bulamaması üzerine ayrıntılı analizler yer alıyor.
Kitap, ana akım iktisadın yanı sıra, ana akım iktisada eleştirel yaklaşan diğer iktisadî görüşleri de ekolojik iktisat penceresinden eleştiriyor. Kalkınma okullarının çevre ve doğa hakkındaki analizlerinin ne kadar farklılaşsalar da ekolojik açıdan yoksunluk noktasında nasıl birleştiklerini ortaya koyuyor. Kitap, 21. yüzyılda güncel gelişmeler ışığında ekolojik bakış açısının iktisadî düşünce üzerinde ne kadar mühim etkiler yaratacağının sinyallerini açıkça gösteriyor.
Ekolojik İktisatta Kalkınma Sorunu, sürdürülebilir kalkınma mefhumunu yepyeni bir ekolojik iktisat bakış açısıyla özgün bir şekilde yorumluyor ve iktisadî düşüncede yeni ufuklar arayışına giriyor.