Türk Kültüründe Zaman

226,80 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
280,00 TL
Stok Adedi: 8

Tükendi

Stok Alarmı

"Saatin kendisi mekân, yürüyüşü zaman, ayarı insandır...
Bu da gösterir ki zaman ve mekân, insanla mevcuttur."
(Ahmet Hamdi TANPINAR, Saatleri Ayarlama Enstitüsü)
Zaman mitik dönemden günümüze insanlık tarihinde üzerinde en fazla kafa yorulan konuların başında gelir. "Zaman, mekâna mı tabidir yoksa mekândan bağımsız ve ezeli midir?" "Zaman olmadan yaşam mümkün olur muydu?" "Bir başka ifadeyle yaşam zaman içerisinde mi var oldu?" sorularıyla zaman anlamlandırılmaya çalışılır.
Zamanı anlamlandırma tutkusu sanata da yansımış, "zamanı durdurma", "zaman yolculuğu", "zamanda sıçrama" gibi tema ve konular kurmaca dünyasını renklendirmiştir. Zaman, mitik dönemden başlayarak sözlü kültürün tamamında bazen başrolde bazen de yardımcı ve destekleyici rolde her zaman yerini almıştır.
Bu kitapta, zaman mitik dönemden gelecekteki fonksiyonlarına kadar geniş bir yelpazede ele alınmış, insanlık tarihinin kavramla olan ilişkisine ışık tutulmak istenmiştir. Eserde, zaman konusu sözlü edebiyattan, gündelik hayattaki anlam ve kullanımlarına kadar örneklerle değerlendirilip Türk kültüründe zaman mefhumunun algılanma biçimi ve tasarrufu üzerinde düşünce geliştirmek hedeflenmiştir. Çalışmanın edebiyat dünyasına ve okurlarına faydalı olmasını temenni ediyoruz.

Yayınevi : Paradigma Akademi Yayınları
Yazar : Şakire Balıkçı
Barkod : 9786256321311
Boyut : 16x23.5
Sayfa Sayısı : 232
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2025
Cep Boy : Hayır
2. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.