Dünya Çocuklarına Günaydın

390,00 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
500,00 TL
Stok Adedi: 3

Tükendi

Stok Alarmı

Mehmet Güleryüz`ün 1968 yılında çizdiği ve ilk kez gün ışığına çıkan resimleriyle hazırlanan bu özel basım, Nisan 2021 tarihinde 500 adet olarak sınırlı sayıda basılmıştır ve her bir kitap numaralandırılmıştır.

Çağdaş Türk resminin duayenlerinden Mehmet Güleryüz`ün 1968 yılında çizdiği, o zamandan beri Türkiye`nin önde gelen grafik sanatçısı Mengü Ertel`in çekmecesinde, “Dostun Çekmecesi”nde bekleyen resimler, dostluğu yücelten sıcacık bir öyküye ilham veriyor.

Esma Ertel`in kaleme aldığı öyküde Bedia Hanım, devesi Moku ve horozu Bırbır ile 7 kıtayı gezerek farklı kültürlerle tanışıyor, bambaşka diller işitiyor ve yeni arkadaşlar ediniyor. Kâşifler, gittikleri her kıtada güneşe farklı bir dilde “Günaydın” ve “Merhaba” diyor, her kıtada tanıştıkları farklı bir horozun ötüşüyle yeni günü selamlıyorlar.

Dünyanın havadan, sudan ve karadan çok daha fazlası olduğuna vurgu yapan öykü sınırları aşarak, kültürlerarası etkileşime dikkat çekiyor. Mehmet Güleryüz`ün ilk kez gün ışığına çıkan resimleri Esma Ertel`in şarkı söyler gibi anlattığı öyküsüyle birleşiyor ve bu kitap aracılığıyla çocuklarla buluşuyor.

Yayınevi : Doğan Çocuk
Yazar : Esma Ertel
Barkod : 9786050982466
Boyut : 24x32
Sayfa Sayısı : 36
Cilt Tipi : Ciltli
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Yılı : 2021
Cep Boy : Hayır
Kuşe

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.