Tükendi
Stok Alarmı‘Doğuda Bir Yerde Bir Zamanlar’, kökenleri aynı olsa da toplumun farklı kesimlerinden gelen insanların çekişmeli ve çatışmalı geçen yaşam süreçleriyle, kesişerek ortaklaşan özlemleri, hayalleri, umutları ve üzerine bunların inşa edildiği sevdalarının anlatıldığı, 20. yüzyılın sonlarında Anadolu’nun doğusunda geçen gerçek olaylardan esinlenmiş kurgusal motiflere dayalı, psikolojik ve felsefi bir dönem romanı...
“Kimi zaman sarsıcı, kimi zaman anne kucağı gibi sıcacık, kimi zaman da başımıza gelecek her şeye karşı umutla direnme gücü veren sahnelerin bir araya geldiği, tekrar tekrar izlenilesi bir filmin, akıcı ve sade ama düşündüren ve aydınlatan bir edebi dille yazıya ve aslında incelikle işlenerek kalpten kaleme dökülmüş halini okuyacağınız Doğuda Bir Yerde Bir Zamanlar romanı, umut çığlığı ile karanlığı bir bıçak gibi yırtacak ve sizde aydınlık bir gökyüzüne yüzünüzü dönüp derin ve temiz bir nefes alıyormuşsunuz hissi bırakacak...”
-Zuhal KILINÇ, Senarist-
“Yeryüzü bütün olarak sürgit bir hayat akışının kucağı. Bütün coğrafyalarda insanın bilinçli özü, tıpkı bir panayır yeri gibi, kol kola bir yürüyüş halini özlemekte. Ancak bu hayat akışı, bazen ahenkli olduğu kadar bazen de bir kaos ile iç içe geçmiş durumda. Kitaplar ise bu akışa dair tanıklıkları, duyguları ve gözlemleri yürekten yüreğe ileten aracılar. Onlar, tarihin başlangıcıyla birlikte, yani kil tabletlerden sonra, aydınlığın aktarılmasına omuz veren insanın iç kapıları. Birbirine açılan bu kapılar zincirinde, Doğuda Bir Yerde Bir Zamanlar ile bir halka daha açan yazarın sunduğu bir Anadolu serüveni olan bu kitabın, sözünü ettiğimiz aydınlığa yeni bir ışık katması temennisiyle…”
-Önder MEYTANİ, Şair-