Tükendi
Stok Alarmı“Homo sapiens”ten “homo technologicus”a insanın tarihinde, doğa ile de paralel olarak hep değişimler oldu. “Oyun oynayan insan (homo ludens)” bu oyunlarını hep sürdürdü, değiştirdi, dönüştürdü. Şimdi artık “yapay zekâ”nın konuşulduğu, arttırılmış gerçeklik uygulamalarıyla dolu bir evrenin içindeyiz. Gündelik pratiklerimizden hayata anlam veriş tarzımıza kadar her şey bu yeni dünyamıza ayak uydurdu. “Geleneksel” şeklinde tabir ettiğimiz geçmişimiz geride kaldı, biz kendimizi daha iyi anlamak için arada sırada dönüp ona baksak da şu an geçmişten çok daha farklı bir dünyadayız. Bu dünyanın savaşları, sorunları, duyguları, araçları, her şeyi daha da farklı…
Bu çalışmada 13 yazar toplam 11 bölümle değişen medya ortamında değişen kültürü medya, iletişim ve eğitim temalarında farklı bakış açıları ve farklı yöntemlerle tartışıyor. Dijital kültürde eleştiri, sosyal medyada eksik kalma duygusu, dijital platformlardaki beğeni unsurları, kültürle birlikte dönüşen şiddet olgusu, dijital yerli haber sitelerinde iklim olaylarının sunumu, kutu açılış videolarının analizi, dijital çağda özel yeteneklilerin eğitimi, dijital yaratıcılık, dijital sosyoloji eğitimi, sosyal medya kullanım motivasyonları, sosyal bilgiler dersinin dijital yeterlilikler bağlamında değerlendirilmesi ana temalarından beslenen bu çalışmanın değişen dünyamızda değişen kültürü anlamamız ve anlamlandırmamız bağlamında hepimize birer anahtar olmasını umuyoruz.
Çalışmaya katkı sağlayan tüm yazarlarımıza gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz. Geleceğe açılan kapıların sevgi ve iyilik tohumlarını arttırması dileğiyle…