Tükendi
Stok AlarmıDevrimler niçin olur? On yıllar boyunca yapılan sosyal bilim araştırmaları, devrimlerin, ne zaman, nerede ve kimlerin arasında ortaya çık tığını anlatmakta cılız katkılar yapmıştır. Eric Selbin bu çığır açıcı kitapta, ekonomik, politik ve sosyal koşulların dışında devrim yapan in sanların düşünce ve duygularına da bakmamız gerektiğini söylüyor. Özellikle daha iyi bir gelecek için şu anda mücadele eden insanların geçmişin adaletsizliklerine yönelik olarak anlattıkları hikâyeleri anlamamıza ihtiyaç olduğunu vurguluyor. Fransız Devrimi`nden Seattle Mücadelesi`ne, Rusya, Çin, Küba, Vietnam ve Nijerya`ya kadar konu edinen Devrim, İsyan, Direniş, mit, hafıza ve mimesisin bu hikâyeleri yarattığını, sürdürdüğünü ve yaydığını gösteriyor.
Bu çalışma akademisyenler ile aktivistlere verdiği mesajda hayli güçlü, ilk sayfasından çıkardığı açık sonuçlara kadar başlığının uyandırdığı çağrışımlara tamamen bağlı bir çalışma.
-John Foran Uc Santa Barbara
Selbin`in büyük katkısı, sadece hikâyelerin niçin ilginç olduğunu göstermesi değil, onların devrimci hareketin şurada başarılı ama başka bir yerde başarısız olduğunu anlamamızda araç olduklarını göstermesidir.
-Karem E. Kampwirth, Knox College
Bazen ama sadece bazen, sıradan insanlar kendilerini dramatik sosyal dönüşüm hikâyelerinin anlatıcısı olarak görmektedir. Eric Selbin bu hikâyeleri kapsamlı bir kavrayış ve zekâyla incelemiş. Anlatısını dört temel devrim hikâyesi- bir kısmı elitist, bir kısmı popüler, bir kısmı muhafazakâr, bir kısmı yıkıcı - üzerine kuran Selbin politik mücadele ile ilgilenen herkesin okuması gereken bir kitap çıkarmış ortaya.
-Sindey Tarrow, Cornel University