Küreselleşme, teknolojinin hızla gelişmesi, modaya bağlı ürünlerde yaşanan çabuk demode olmalar, depolama konusunda bilimsel yaklaşımın esas alınmasını yadsınamaz bir gerçeklik olarak ortaya çıkarmıştır.
Üretimde kullanılacak hammadde ve yarı mamullerin gerektiğinde sipariş verilmesi, elde bulundurulması, üretim tamamlandıktan sonra ürünlerin hazırlanıp paketlenmesi ve tüm bu çok sayıda parçaya ait işlemin kısıtlı sürelerde hatasız olarak yapılabilmesi, depolama yönetiminin temel ödevini teşkil etmektedir.
Ticaret sektörü için de, hizmet sektörü için de benzer durum geçerlidir. Problem temelde aynıdır ve maliyet ve müşteri memnuniyeti bileşenlerinin optimum düzeyde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Ve bu sürecin önemli bir ayağını "Depolama Yönetimi" oluşturmaktadır.
Bu eser, reel sektör temsilcilerine, araştırmacılara, öğrencilere ve konuyla ilgilenenlere, konu hakkında derli toplu bilgileri bir arada bulabilecekleri bir kaynak oluşturmak amacıyla hazırlanmış, özgün ve kapsamlı bir araştırma ve tarama sonucunda ortaya konmuştur. Ortak bilgi birikimi ve araştırma çalışmalarının meyvesi olan eserin, ilgilenen her kesime yararlı olmasını temenni ediyoruz.