Türkiye’de demiryolu taşımacılığının gelişmesi Türkiye’nin gelişmesi ve geleceği ile doğrudan ilişkilidir. Gelişmiş ülkelerde demiryolu taşımacılığının toplam taşımacılıktan aldığı payın düşük olduğu bir ülkeyi henüz tarih kaydetmemiştir. Bir sektörün gelişimi; akademik düzeyde gelişimden ayrı düşünülememektedir. Ülkemizde ne yazık ki demiryolu taşımacılığı ile ilgili eğitimlerin verildiği akademik alanlar yok denecek kadar azdır. Diğer taraftan gelişmekte olan lojistik sektörüne paralel üniversitelerde açılan lojistik bölümlerinde sektörün asıl dinamiği olacak demiryolu taşımacılığı ile ilgili dersler bulunmamaktadır.
Bu çerçevede demiryolu taşımacılığının müfredatta bulunmaması lojistik alanına ilişkin eğitimlerin de bir ayağını aksak bırakacağı herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Aynı zamanda demiryolu taşımacılığına ilişkin literatürde çok sınırlı düzeydedir. Bu açığı bir ölçüde olsa kapatmayı amaçlayan *Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi Perspektifinden Demiryolu Taşımacılığı* isimli eserimiz yayınlandığı günden itibaren okur tarafından ciddi bir ilgi ve sektör tarafından geliştirici türde eleştiriyle karşılanmıştır.
Bu kapsamda esere ilgi ve eleştirileri ile katkıda bulunan tüm okurlarımıza içtenlikle teşekkür ediyoruz. Demiryolu araçlarının tipleri ve özellikleri ile başlayan çalışma, demiryolu trafiği, uluslararası ve ulusal mevzuatlar ile demiryolu taşımacılığında insan kaynakları gibi birçok konuyu içermektedir.