Tükendi
Stok AlarmıBoyut`tan benzersiz bir eser daha geliyor! Türkiye`ye "memleketim" diyen İsviçreli bir mimarın, Ernst Arnold Egli`nin Türkiye yılları, anıları ve Ankara için yapılarının yer aldığı Cumhuriyetin Mimarı Ernst Arnold Egli çıktı!
Cumhuriyetin Mimarı Ernst Arnold Egli; Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Leyla Alpagut`un çok önemli arşiv araştırmaları ile Mimar Kadri Atabaş danışmanlığında hazırlandı. Egli`nin 1927 yılında başlayan ve 13 yıl süren ilk Türkiye dönemi, yapıtlarının orijinal fotoğrafları, prototipler, eskizler, tasarımlar, Egli`ye ait orijinal planlar... Kitabın ana konusu; mimarın Türkiye dönemi ve eserleri olmasına karşın aile çevresi, aldığı eğitimler ile birlikte Egli`nin Viyana yılları da anlatılıyor. Eserde ayrıntılarıyla incelenen Egli yapıtları arasında; Eğitim Yapıları, Ticaret Lisesi, Türk Hava Kurumu, Gazi Lisesi, Büyükelçilikler, Marmara Köşkü, Bira Fabrikası ve Gazi Orman Çiftliği yer alıyor. Mimarın çalışmalarının güncel fotoğrafları eşliğinde eserlerde meydana gelen değişiklikler ve bozulmalar ayrıca belirtiliyor.
Erken Cumhuriyet Dönemi`nde Ankara`yı yaratan, Cumhuriyet`in mimarlarının en önemli isimlerinden biri... Bir başkası ya da bir yabancı olmaktan çok, yaşadığı coğrafyayı anlamaya, benimsemeye ve sevmeye çalışan bir mimar... Şimdi olağanüstü bir araştırmanın ardından yapıtları, planları, hayatı ve anılarıyla bu kitapta ölümsüzleşiyor. Mimarlığa ve mimari eserlere ilgi duyanlar, eğitmenler, öğrenciler ve mimarlar için Egli`ye dair mutlaka sahip olunması gereken bir eser.