Tükendi
Stok AlarmıBütün varlıklar içinde sadece insan, tekâmül (gelişim) için yaratıldı ve ona bu gelişimi sağlayacak bir fizyoloji bahşedildi. Her ne kadar bu tanım farklı şekillerde ifade edilse de tekâmül etmek insanın en temel gayesi oldu. Psikoloji, bu durumu “kendini geliştirmek” olarak tanımlarken, filozoflar ulaşılması hedeflenen bu gayeye “saadetü’l-kusva” adını verdiler. Filozofların ortaya koyduğu bu yaklaşımlar ve psikolojinin sunduğu metotların ana amacı, insanın sırrına ulaşmak ve onu hedeflenen yere yükseltmek için yol göstermektir.
Bu yükselişin başlangıcı bebeklik ve çocukluk yılları olduğu için, bu alanda kuramlar geliştirildi, kitaplar yazıldı. Zira günümüzde sıkça duyduğumuz “depresyon” kelimesi, aslında ne acının ne de çilenin bir çığlığıdır; kendisiyle buluşamamış ve yeteneklerini ortaya çıkaramamış insanın feryadıdır.
Elinizdeki kitap, Nebevi usulle çocuğun dünyasına bakarken, onun fıtratına gizlenmiş yetenek tohumlarını, kendisini bulacağı vasıflarını ortaya çıkarmak için gerekli olan yol haritasını sunuyor. Peygamber Efendimizin nezih hayatından yaşanmış örneklerle zenginleştirilmiş olan bu eser, pratik, uygulanabilir ve hassas dokunuşlarla çocuk eğitiminde gerekli olan basamakları okuyucunun kolayca alıp uygulamasını hedefliyor. Ümit ediyoruz ki, bize emanet edilen her bir cevherin parlamasında gerekli olan azmi ve motivasyonu diri tutmada bu eser bir rehber olsun.