Ceza Hukuku Özel Hükümler

1.116,00 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
1.200,00 TL
Stok Adedi: 8

Tükendi

Stok Alarmı

Bu baskıda 20. baskıda da belirttiğimiz gibi kitabımızda çok önemli değişiklikler gerçekleşmiştir. Bilindiği gibi 15. baskı ve öncesinde suçun dört unsuru olduğundan bahisle suç tiplerini incelemiştik. Doktrindeki gelişmeler özellikle de 5237 sayılı yeni Türk Ceza Kanunu’nun esas aldığı suç teorisini dikkate alarak görüşümüzü suçun iki unsuru olduğu yönünde revize ettik.

Buna göre suçun tipiklik ve hukuka aykırılık olmak üzere iki unsuru bulunmaktadır. Burada tipiklikten kastettiğimiz; “ceza kanunlarının özel kısmında veya özel ceza kanunlarında yer alan ve ceza yaptırımı içeren suç tipi” dir. Diğer bir anlatımla, her suçun haksızlık içeriğini tasvir eden ve böylece haksızlığı oluşturan unsurlar tipiklik başlığı altında incelenecektir. Bu nevi tipikliğin temel taşlarını maddi (objektif) ve manevi (sübjektif) unsurlar oluşturur. Suçun dış görünüm şeklini gösteren maddi unsurlara karşılık, manevi unsurlar failin iç dünyasına ilişkindir ve kişi ile fiil arasındaki manevi bağı (kast, taksir gibi) oluşturur. Şu halde suç; “tipe uygun bir haksızlık”tır.

Kitap baştan sona güncellenmiş, doktrin ve uygulamadaki gelişmeler dikkate alınarak ilaveler yapılmış, yeni kaynaklar eklenmiş, geçerliliğini kaybeden eski kararlar çıkarılıp yeni kararlar eklenmiş, imla da gözden geçirilmek suretiyle bütünüyle yenilenmiştir.

Yayınevi : Adalet Yayınevi
Yazar : M. Emin Artuk
Barkod : 9786052649800
Boyut : 17x24
Sayfa Sayısı : 1338
Cilt Tipi : Ciltli
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Yılı : 2024
Cep Boy : Hayır
1. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.