Tükendi
Stok AlarmıSürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için sektörlerden kaynaklanan atıkların daha etkin ve verimli yönetimi, kritik öneme sahiptir. Atık yönetim süreçlerinin, atığın oluşumundan bertarafına kadar entegre atık yönetimi ilkelerine uygun olarak yürütülmesi gerekmektedir. Bu süreçte temel hedef, atıkların kaynağında azaltılması, yeniden kullanımı, geri dönüşümü ve geri kazanımı olmalıdır.
Bu kitapta, sektörel bazda oluşan spesifik atık türlerine yönelik ihtiyaç duyulan bilgiler ve sektörlere özgü uygulama alanları ele alınmıştır. Sektörlerde oluşan tehlikeli ve tehlikesiz atıkların türü, miktarı ve özelliklerine göre bertaraf yöntemleri incelenmiş, maksimum fayda sağlayacak çözümler değerlendirilmiştir. Ayrıca, bir sektörün atıklarının başka bir sektör için hammadde olabileceği düşüncesiyle işbirliği olanakları üzerinde durulmuş ve bu yolla atıkların ekonomiye kazandırılmasının önemi vurgulanmıştır.
Çevresel Açıdan Sektörel Atık Yönetimi ve Uygulamaları-III, sekiz bölümden oluşmakta olup ağaç ürünleri, demir-çelik, otomotiv, kozmetik, kültür balıkçılığı, altın-bakır cevheri, tekstil ve alkolsüz içecek sektörlerinde meydana gelen atıkların sınıflandırılması ve yönetimi ele alınmıştır. Her sektör özelinde atık yönetimi stratejileri ve bertaraf metotları titizlikle incelenmiştir.