Tükendi
Stok AlarmıKitabın bugüne kadarki baskılarının tümünde bilimsel yöntem; araştırma sorularından başlayarak bilimsel çalışmaların yazılıp sunulmasına kadar durağan değil, dinamik bir süreç olarak ele alınmıştır. Bu süreçte, bilimsel çalışmanın kuramsal-kavramsal yanı ve bilimcinin bilişsel süreçleri ile yöntem, araştırma düzenekleri, verilerin toplanması, verilerin analizi bilimin diyalektik işleyişine uygun bir şekilde işlenmiştir.
Öte yandan, ne yazık ki bizim gibi ülkeleri etkisi altına alan, "yeni" paradigma diye sunulan ve bir moda havasına sokulan"nitel" denilen şeyin, ülkemiz bilimine verdiği zarar dikkate alınarak önceki baskıda bu konuda öne sürülenlerin ne olup olmadığı konusunda yeni bir bölüm eklemek kaçınılmaz olmuştu.
2005 yılından bu yana her baskıda, okuyucudan gelen geribildirimlerle giderek zenginleşen kitap, 6. baskısında daha da zenginleştirilmiştir. Ülkemiz biliminin ve üniversitelerinin geldiği bu olumsuz noktada, bir bilimsel çalışmanın nasıl yapılacağını içeren bu kitap umarız kafası karışanlara yol gösterici olmaya devam eder.Bilim yapanlar ile yapmayanların durumu ortadadır.
Konu Başlıkları
Bilimsel Yöntem
"Nîtel"in Bilimsel Araştırmalardaki Yeri
Bilimsel Araştırma Düzenekleri
Örnekleme Teknikleri
Veri Toplama Yöntemleri, Teknikleri ve Araçları
Verilerin Analizi
Bilimsel Çalışmaların Yazılması, Yayınlanması ve Sunulması
Bilimsel Araştırmalarda Etik