Bilgi Sosyolojisi

188,00 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
235,00 TL
Stok Adedi: 3

Tükendi

Stok Alarmı

Bilgi, her şeyden önce onunla uğraşanın meselesidir. Bilgi, kendimizi bulmanın ve varlığımızı keşfetmenin yoludur. Bilgi nesnel bir fenomen olmaktan daha fazlasıdır. O da bizim onunla kurduğumuz anlam-amaç açısından taşıdığı önemdir. Bu açıdan bilgi, hakikati öğrenme serüveninde insanın olgunlaşarak üstün bir kavrayış kudretine kavuşmasıdır.

Bilgi; insanı, toplumu ve varlığı bilmenin bir yoludur. Bilgi sosyolojisi, bilmenin ortaklaşa yaşam pratiğinin doğasına odaklanır. Bilginin toplumsallığı üzerinde düşünür ve bu bağlamda çeşitli yaklaşımlar geliştirir. Pozitivizm, hermenötik, post-modernite, paradigma, ümran gibi teorilerin bilginin kolektif varlığına ve sosyolojik doğasına ilişkin önemli görüşler ortaya koyar. Weber, Comte, Durkheim, Mannheim, Gadamer, Foucault, Lyotard, Kuhn, İbn Haldun, Farabi gibi düşünürlerin çalışmalarından yararlanır.

Bilgi Sosyolojisi kitabı, bir bütünlük içinde bilginin toplumsal varlığını çeşitli akımlar, perspektifler ve kavramlarla analiz etmektedir. Bilginin tarih içindeki ana dönüşümlerine, modernleşme ile yaşadığı değişimi, post-modernlikle farklılaşmalarına ve ideoloji ile olan bağlantılarını ele almaktadır. Böylece sosyolojik perspektife dayalı olarak bilginin oluşumu, dönüşümü ve toplumsal ilişkilerle etkileşimi araştırılmaktadır. Bilgiyi farklı boyutlarıyla anlama ve kavrama imkânı sunmaktadır.

Yayınevi : İnsan Yayınları
Yazar : Ergün Yıldırım
Barkod : 9786256021044
Boyut : 13.5x21
Sayfa Sayısı : 232
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2024
Cep Boy : Hayır
2. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.