Türk sinemasının pek çok dönemine tanıklık eden film yönetmeni, senarist ve yapımcı Atıf Yılmaz, aynı zamanda filmleriyle Türkiye`nin sosyal tarihini de yansıtmıştır. 52 sene boyunca 119 film yöneten Yılmaz, Türk sinemasında toplumsal değişimleri yansıtan filmleri ile ön plana çıkarken en fazla film çeken yönetmenler arasında da yer almaktadır. Selvi Boylum Al Yazmalım, Kibar Feyza, Aaahh Belinda, Ah Güzel İstanbul, Salako, Zübük, Şekerpare, Dolap Beygiri gibi pek çok filmi Türk sinemasının başyapıtları arasındadır.
Atıf Yılmaz`ın üslubu tartışmasız diğer yönetmenler arasında öne çıkmaktadır. Filmlerinde kurduğu dramatik yapı, sinema tekniğine de yansımıştır. Yaptığı filmlerle seyircinin nabzını yakalamayı başaran Atıf Yılmaz, bu yönüyle de Türk sinemasında çığır açmıştır. Yılmaz, kadına dair bakışı, ele aldığı köy sorunları ve toplumsal içerikli filmleriyle farklı bir sinema anlayışı oluşturmuştur.
Bu kitap, yönetmenin sinemasına kapsamlı bir bakış açısı getirmeye çalışırken, Türk sinemasında kült olmuş filmlere imza atan Yılmaz`ın mirasını hem sinemaseverlere hem de genç sinemacılara aktarmaya yönelik kaynak bir çalışmadır.