Yazar adı: Adnan Özyalçıner
*‘Ulu Tanrım, ya bu gece bana şairlik nasip et ya da hemen canımı al.’Ağlamaktan yorgun düşünce de seccadenin üstünde uyuyakaldı. Uykusunun arasında kulağına bir ses geldi:
‘Ey oğul, gözünü aç da olacakları gör!’ Gözünü açıp bir de ne görsün. Karşısına nur yüzlü, yaşlı bir adamdikilmiş duruyor. Yanında güzeller güzeli bir kız Elinde altın bir kadeh tutuyor. Yaşlı adam, ‘Şimdi iç bu doluyu evladım,’ dedi. ‘Tanrı ikinizi birbirinize eş kıldı. Bir zaman hasretlik çekeceksiniz ama sonradan kavuşursunuz. Sabahleyin bu kadehi koynunda bulacaksın. Çalıp söyleyerek her zaman gönlünü eğleyeceksin. Seninle başkalarının da gönlü hoş olsun. Sazın üstüne saz, sözün üstüne söz gelmesin. Adın bundan böyle Âşık Garip olsun.’* Geçmişin düşleri, kültürümüzün zenginliği halk hikâyeleri edebiyatımızın usta kalemleri tarafından çağdaş bir yorum ve dille yeniden anlatılıyor.
Yazar Hakkında:
1934 yılında İstanbul`da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi`ni bitirdi . İÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü`nde okudu. Üniversite yıllarında Cumhuriyet`te yazı işleri düzeltmenliğine başladı. Başta Cumhuriyet olmak üzere birçok gazete ve dergide yazı yazdı, öykü yayımladı. a, Yeni a, Yazko Edebiyat ve Hürriyet Gösteri gibi dergilerde yöneticilik yaptı. Sur adlı kitabı ile 1964 Sait Faik Hikâye Armağanı`na, Yağma ile 1972 TDK Öykü Ödülü`ne, Gözleri Bağlı Adam ile 1978 Sait Faik Hikâye Armağanı`na (Selçuk Baran ile paylaştı), Keloğlan ile Köse kitabıyla 1990 Sıtkı Dost Çocuk Edebiyatı Ödülü`ne (Sennur Sezer’le birlikte) Cambazlar Savaşı Yitirdi ile 1991 Haldun Taner Öykü Ödülü`ne (Nurten Ay ile paylaştı) değer görüldü. Öykü, inceleme-araştırma, roman, deneme, çocuk kitapları gibi pek çok türde eserler veren yazar, edebiyat çalışmalarını, eşi Sennur Sezer`le birlikte yaşadığı İstanbul`da sürdürüyor.