Aynı çatı altında nerdeyse birbirine düşman yaşayan ayrı toplum kesitlerinin yaşama bakışlarını büyük ustalıkla veriyor. Mutlaka okunması gereken bir kitap.
Cumhuriyet Gazetesi, 05.09.1974
Rauf Mutluay
Apartmanın ya da gecekondunun değişik toplumsal ve tarihsel kesitlerde ortaya çıkışı ile, bu toplumsal ve tarihsel kesitlerin insanları arasında belirli yapısal paralellikler kurmak, Demirtaş Ceyhun hikayeciliğinin önemli özelliğidir.
Milliyet Sanat Dergisi, 25.10.1974
Hilmi Yavuz
Apartman`da, hikaye kurgusuna ve hikaye etmeye gösterdiği aşırı dikkat, son derece tehlikeli olan güncel konuyu, 1971`in buhranlı günlerinden bir yansımayı dört başı bayındır bir biçimde vermesini sağlamıştır.
Politika Gazetesi, 02.10.1975
Naci Çelik
Demirtaş Ceyhun, öncelikle bireysellikleri içinde karşımıza çıkarır kişilerini. Öykülerin temelinde bir ya da birçok sorun yatsa bile, bu sorunlar hiç bir zaman "soyut" bir biçimde çıkarılmazlar karşımıza, kişilerin yaşamının birer öğesi, birer boyutu olarak gelişirler.
Ceyhun`un kişilerinin özgürlüğünü sağlayan başlıca etken oldukları kuşku götürmeyen uzun söyleniler, yaşam düzeyinde yalnızlığın, dağılmışlığın, unutulmuşluğun insanı kendi kendisiyle sınırlayan, dayanılmaz bir tutsaklığın belirtgenleri olarak çıkar karşımıza.
Türk Dili Dergisi, 01.01.1976
Tahsil Yücel
(Arka Kapak)