"Alıp Başımı Gitsem" Soner Korkmaz`ın ilk şiir kitabı. Bu şiirde yalnızlık, aşk, ayrılık, özlem, kaçış, zamandan şikayet temaları yoğun şekilde ele alınmış. "ölü bir ağacı özenle soyan eller", "tabut gibi boşluğun", "beni yutup üzerime kapanacak sokaklar", "romantik kırmızı", "trenimiz göğsüne gecenin / kör bir bıçak gibi batıyor" gibi özgün imgeler yapıtta dikkati çekiyor.
Kitaptaki özne dış dünyayı yaban olarak niteliyor ve bu vahşi dünyada yalnız olduğunu düşünüyor. Tehlikelerden korunmak için olsa gerek, böylesi bir dünyada çeşitli maskeler takarak toplumsal arenaya çıkıyor.
Soner Korkmaz`ın şiirinde en önemli mesele aşk. Şair, daha çok gündelik yaşam içinde aşkı yakalayıp fotoğrafını çekmeye çalışıyor. Bu çekim, çoğunlukla yaşanılanlardan sonra yapılıyor. Böyle olunca da aşk daha çok anılar üstünden tanımlanıyor ve öznede saklı kalan duygular yeniden su yüzüne çıkıyor. Şiirde daha baştan ölü doğan umutsuz bir aşk betimleniyor. Bu yüzden de aşk acı ve hüzünle yaşanan çetrefilli bir kara sevdaya dönüşüyor.