Tükendi
Stok Alarmıİktidarın yapısı ile ruhsal bir süreç olarak paranoya arasındaki ilişkilerin irdelendiği sayımızda; günlük yaşamdan siyaset sahnesine bu ilişkinin belirdiği alanlara odaklanan yazıları bulmak mümkün.
Bu sayıya katkıda bulunan adlar:
Y.A., Sevgi Doğan, François Roustang, Cemal Dindar, Feyyaz Yaman, ışıkTemur, İshak Sayğılı, Latif Alpkan, Ayşe Devrim Başterzi Çıngı, Derya Koptekin, Zahit Atam, Zeki Demirkubuz, Göksel Aymaz, Özlem Çolak, Salman Ünlügedik, Hira Selma Kalkan, Evren Asena ve Hakan Atalay.
Bu sayının sunuş yazısından:
“…Güncelin ‘av partisi’ne odaklanmış manidar zamanlamalar baskı aygıtlarıyla ve ideolojik aygıtlarla silahlanmış muktedirlerin tepkilerinde belirir.
Tam da o belirme anlarına odaklanmış bir sayı olarak da kabul edilebilir, ‘İktidar ve Paranoya’.
Çünkü o belirme anları popüler kültürden akademiye, cinsellikten ‘biz bir aileyiz’ yüceltmelerine, kardeşlik sözleşmelerinden tiran keyfiyetine nice alanı kat eder ve kat ettiği alanları da kendi rengine boyar.
Akıl Defteri’nin bu sayısında tahakküm alanlarını boyayan ve sağcı düşüncenin yapısına yazılmış olan – ayırıp bölmek ve bunu bir heyula yaratarak sürdürmek!- nice paranoid fotoğrafı asli çerçevesine yerleştirmeyi, böylece tekinsizliğinden kurtarıp belirlenebilir-bilinebilir kılmayı hedefledik.”
Saygılarımızla
Akıl Defteri
Not: Sonbahar 2014 sayısının ana teması ‘Siyaset ve Sevgi’ olacaktır.