Maslow´un ihtiyaçlar hiyeralşisine göre üçüncü basamak sevgidir. Efsun, bu büyülü kız, sevgiyi, sevgisizliğin nedenini bulmak için yıllarını veren bir kahramandır. Bu nedenle ki eserin ismi ´´3. Basamak´´tır.
kafka´nın da dediği gibi "İnsanı ısıran ve sokan kitaplar okumalıyıx; okuduğumuz kitap bir yumruk indirerek bizi uyandırmıyorsa ne işe yarar?" İşte elinizdeki bu roman da anlattıklarıyla sizi uyandırmaya çalışan bir eserdir. Yazar: yalnızca koca bir kapıyı hafifçe aralıyor, romanını bitiriyorve üzerine bir araştırma yapmayı, düşünmeyi, anlamaya çalışmayı tamamıyla size bırakıyor. Ortaya yalnızca bir kurgu koymakla kalmıyor, değindiğin noktalar hakkında mesaj vermeye ve bilinç aşılamaya çalışıyor. Başkahramanımız; zaman zaman kızdığımız, anlayamadığımız Efsun... Bize çok uzak ancak çok da içimizde... Bu yalnızca Efsun´un değil, Efsun´un adıyla bu ülkedeki sessiz kalmış binlercesinin hikayesi... Tek solukta okunabilecek duru ve çarpıcı bir roman.
- Tuğba Şentürk, Avukat
... Bomboş geçen bir yirmi sene... İnsan düşünse, nasıl olur bu diye şaşkınlıktan kurtulamaz. Yirmi sene nasıl boşa geçer ki! Bir insan ya bir hapishanede yirmi yıl çürütür ya tımarhanede ya sürgünde... Hiçbiri değildi Efsun´un yaşadığı. Peki, neydi?